Logo
Build to develop
Projecten

Gonnetstraat Haarlem

Build to develop
project-main-image

In de Gonnetbuurt ontwikkelt HBB Groep een eigentijds woon-werkplein op de plek van bij het voormalige Haarlemse Allergenen Laboratorium (HAL) en  het Van Duyvenbode gebouw.

Op de plot Gonnetstraat 26  zijn door de architect woongebouwen ontworpen die goed aansluiten op de architectuurstijl van het HAL-gebouw. Beide gebouwen  hebben een ranke woontoren die terugliggend is gepositioneerd t.o.v. de onderbouw. Deze woontorens verrijzen boven de stad en halen de Gonnetbuurt uit een jarenlang isolement. De appartementen in de woontorens krijgen een prachtig uitzicht over Haarlem.

De variëteit  aan woningen en werkplekken is groot. Er komen werkateliers, atelierwoningen, studio’s, sociale huur/koop woningen, penthouses en appartementen in verschillende prijsklassen. Het parkeren voor de bewoners wordt opgelost middels een mobiliteitsplan in de ondergrondse stallingsgarage.

De gesloten bouwblokstructuur creëert een aantrekkelijke en geluidsluwe binnentuin met terrassen, welke grotendeels groen worden ingericht.  Daarmee zullen ze bijdragen aan het verminderen van de hittestress en het vergroten van het waterbergend vermogen. De gebouwen worden voorzien van een soort ‘tweede maaiveld’ met daarin opgenomen de twee woontorens. Ook hier veel groen, terrassen en uitzicht over Haarlem.

Het monumentale HAL-gebouw is sinds 30 augustus j.l. overgedragen aan Dopper. Dit gebouw zal worden gerenoveerd en in augustus 2020 is Dopper voornemens het kantoor te betrekken . Lees hier het persbericht:

Op de locatie Gonnetstraat 22 zal het oude verwaarloosde Van Duyvenbode gebouw plaats maken voor 9 atelierwoningen, een horecaruimte en 7 grote appartementen. De kenmerkende huidige rooilijn komt weer terug in de nieuwbouw maar wel wat hoger en krachtiger met veel ritme en regelmaat in de gevels.  Door de ‘hoefijzer-achtige’ vorm ontstaat een binnenterrein. Op maaiveld wordt geparkeerd en daarboven komt een groene binnentuin voor de bewoners.

Gonnetstraat 22 & 26 wordt volledig aardgasloos uitgevoerd.

U kunt de voortgang van het project volgen via onze Facebookpagina.

‘Gonnetstraat’ is nog in ontwikkeling en aan deze sfeerimpressies kunnen geen rechten ontleend worden.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

* verplicht veld
Reeds verstuurde nieuwsbrieven