Logo
Build to develop
Projecten

LINK! Haarlem

Build to Last
project-main-image

Op 9 mei 2019 wint HBB Groep de tender Slachthuisbuurt Zuidstrook Blok II.

Het gaat om de strook grond op de kruising van de Schipholweg en de Prins Bernhardlaan aan de zijde van de Slachthuisbuurt. Een deel van het park is in 2018 via een openbare selectie aan de markt aangeboden. HBB Groep heeft de hoogste totaalscore op de diverse selectie onderdelen: ontwerp, bieding, programma en duurzaamheid.

Het plan bestaat uit 90 appartementen in de middeldure huursector naar ontwerp van FARO architecten uit Lisserbroek. Het ontwerp heeft een alzijdig karakter met een metselwerk gevel in diverse verbanden. Het gebouw zal in 6 lagen worden opgetrokken met op de begane grond een gemeenschappelijke ruimte voor feesten en andere sociale bijeenkomsten. De flexibel indeelbare appartementen met een grootte tussen 54m2 en 71m2 krijgen een huurprijs in het middeldure huursegment. Met deze toevoeging van 90 appartementen in de middeldure huursector wordt een impuls gegeven aan de mogelijkheid tot doorstroming uit de sociale woningen in de Slachthuisbuurt. De woningen worden gasloos gebouwd en het gebouw zal een zeer duurzaam karakter krijgen: onderdeel van de inschrijving is dat het project het duurzaamheidslabel ‘BREEAM Excellent’ zal krijgen. Parkeren gebeurt in een halfverdiepte garage onder het gebouw.

Projectontwikkelaar Maaike Uttien: “We hebben even geduld moeten hebben voor de uitslag van de tender, maar we kunnen niet wachten om dit prachtige plan verder uit te werken en te realiseren. Het zal een aanwinst zijn voor de Slachthuisbuurt, zowel voor wat betreft de programmatische toevoeging als het beeld!”

Architect: FARO Architecten
Rol: Development & Construct
Locatie: Slachthuisbuurt, Haarlem